Lacka inte om din bil i Leksands färger - det kostar pengar

Precis som Oskar undrade så har min blogg legat i dvala.
Jag har haft mycket att göra på dagarna och inte orkat blogga någonting.
Man kan skriva hur mycket som helst om Leksands IF. Spekulera, såga, hylla (nja).. ja, vad som helst.
Hur som helst så har inte Den Obotlige Optimisten (jag) inte gett upp hoppet om Elitseriespel i alla fall.´
Kvalserien är så jämn att alla lag har kapacitet att slå alla och det talar ju för Leksand som startat minst sagt rätt kackigt. Nu väntar Skellefteå borta.. och en måste-vinna-match igen. Leksand har ju redan slagit Skellefteå en gång i år och då ska vi komma ihåg att SAIK inte gjort sitt klassiska "tapp" än.

Skellefteå tappar alltid. De kommer att tappa i år igen. De kommer INTE att spela i Elitserien än.
För nu har Skellefteå fattat att dom leder och har ett bra utgångsläge. Och då blir det precis som vanligt. Man kan liksom inte fixa det bara. Förlorarskallarnas lag. SAIK.

Därmed inte sagt att Leksand klarar det ju på grund av det. Leksand har ju också saknat allt vad vinnarkultur heter den här säsongen och måste vinna.. ja, alla matcher som återstår för att ens kunna hoppas. Man kan göra det. Men det blir inte enkelt. Skellefteå borta är nyckeln. Seger, då är man med igen.

Malmö vann enkelt över Leksand men vad jag har sett har man darrat både mot Skellefteå och SSK. Känns inte som en helgjuten kvalseriesegrare.

Så då går SSK upp då? Eller, håller sig kvar, rättare sagt. Ja, det gör dom. SSK har det bästa laget på papperet och äntligen, för deras del, så har laget börjat spela bra igen. Leif Strömberg har väl kanske tillfört lite energi som degklumpen Uffe Taavola inte hade. Och är det något lag som faktiskt förmodligen vinner ALLA sina kvarstående matcher så är det SSK. Vad är svagheten då? Rastislav Staña. Målvakten.
Svag målvakt som darrar då och då. Bortsett från Bofors så har förmodligen SSK svagaste målvakten i serien.

Corey Hirsch och Johan Backlund är de två bästa. Jere Myllyniemi och Andreas Hadelöv är väl någonstans mitt emellan. Hadelöv är inte heller någon helgjuten förstemålvakt för Skellefteås del.

Rögle och Bofors har ingenting med det här att göra, även om Rögle sprattlade till och krossade (ja) Leksand hemma. Det går inte att vinna kvalserien på En bra utespelare (Kenny Jönsson) och en duktig keeper.

Angående alla jävla "det är synd om oss, vi håller på Leksand-artiklar" i Dalademokraten och Falu Kuriren känns verkligen.. fåniga. Det är helt frivilligt att betala pengar för att se Leksand spela. Det är frivilligt att köpa medlemskort. Det är definitivt jättefrivilligt att lacka om sin Volkswagen Traveller från 1981 i Leksands färger. Ja, det kostar pengar. Och kom inte och grina i tidningen när ni valt att göra så.

Och slutligen angående alla "vi-vill-ha-pengarna-tillbaka-för-ni-är-så-kassa"-åsikter. Idrott går ut på att vinna matcher. I alla fall på elitnivå. Annars handlar det om vänskap, laganda, motion och hobbyverksamhet. Idrotten är vacker på det sättet, och betydelsefull för människan.
Men nu handlar det ändå om Elitnivå. Och det är så enkelt att vinner ett lag - förlorar ett annat. Nu har Leksand råkat förlora 85% av matcherna i år. Tough Luck. Gnäll inte. Ni skulle aldrig begära pengarna tillbaka om Leksand vunnit 99 av 100 matcher för att sedan råka förlora med 2-11 i sista matchen.

Nä, gräv ner er och kom igen.

En sak i taget - sen är det fritt fram (kuken)

i met a girl down at the disco
she said: "hey hey hey hey let's go"
I said: Yeah, you know.. ehh.. hmm.. typ alltså.

Om det vore så väl.
Jag tror att kvalserien avgörs på onsdag.
Leksand - Skellefteå.
Förlorar Leksand så tror inte jag att de kan resa sig igen.

Men man kan ju inte veta.
Dom blir nog kaxiga på jobbet känns det som.
Det var ju trots allt rätt nära att Mora vann över HV71.


Curt är en riktig hårding - det gillar jag

Jag skrev nyss ett jättelångt politiskt inlägg. Sedan tog jag bort det.

Veckans artister-som-får-mig-att-spy:
3. Carola Häggkvist. (kuken vad dålig hon är)
2. Da Buzz (existensberättigande?)
Men ingen får mig att spy så mycket som:
1. Tomas Ledin vars nya singel "Gilla läget" har en text som är så jävla bedrövlig att.. bara Niklas Eriksson kan älska den. Refrängen går: "Gilla läget. Gilla-la-la-la-läget". Pinsamt.

Och han ska skriva Sveriges fotbollslåt till VM i sommar.
VEM FAN HAR BESTÄMT DET?


Curt Lundmark är benhård mot Leksand och kritiserar spelarna hårt efter matcher som tappats. Bra.
Det är slutdaltat nu.
Leksand - Skellefteå, Onsdag 15:e Mars. Då smäller det.

//Lucas Neill