Form & the feeling

Idag har jag Danne och Fredrik lagat en fantastiskt god måltid. Efter många om och men blev det fläskfilé med potatisgratäng. Det blev ruskigt lyckat.. och ruskigt mycket. 1,1 kilo kött satte vi i oss. Ja, jag kände mig som en varg typ. Sjukt gott och sjukt mycket singel-lördag-kväll över det.
Nykter? Jodå, någon folka till maten, men sedan så. Träning idag i typ 3 timmar.. och mer träning och tentaplugg blir det imorgon. Fett. Imorgon blir det nog mage, och kanske deltoideus på iksu. Och Squash så klart.

Nä, för er som vill skratta över hur patetiskt åttiotalet bör jag tipsa om filmen "PS Sista Sommaren" från 1988 som går på Kanal 5 just nu. Och för er som inte får sms eller en väckarklocka i örat så fort jag bloggar så får jag väl tipsa om att ni laddar ner det.

Nä, nu ska jag se andra halvlek på Real - Valencia.

Kollade för övrigt "det bästa med Varanteatern" idag. Briljant.

/Så jävla singel - rädda mig. AAAAAHHH.

Methamphetamine blues

Lördag morgon. Inte bakfull. Sköönt. Håller på att inviga tvättstugan på bottenvåningen. Jävligt hi-tech om jag får säga det själv, haha. Men men, även jag klarade att få igång maskinerna.

Nu till några snabba fakta för denna vecka:
1. Jag klarade anatomi/traumatologi-duggan med råge, 81 poäng av 102. Yes.
2. Min nya lägenhet är fräääsch.
3. Heléne är lätt att provocera och det är roligt.
4. Jag har fått jobb på Leksand Vatten/Leksandsbostäder i sommar, skönt.

"Going to Cabo for springbreak"

Puss!
Mange

Snabba cash

Det nästan bränner i mig nu. Jag längtar efter att fortsätta på Jens Lapidus fantastiska bok Snabba cash som handlar om tre olika personer i stockholm, vars vägar korsas. Den är briljant.
Språket är fantastiskt att läsa. Boken är skriven på talspråk, slang, och ändå så nyskapande och korrekt på något sätt. Konstnärlig frihet heter det väl.

Helgen var trevlig och lite konstig och lite ångest. Trevligt som vanligt att skratta med med de närmaste vännerna där hemma. Man ses ju inte så ofta länge. Kul att håna lite dialekter (jag har ju ingen egen, såklart). Heléne som pratar übermalmska osv. osv. Ångest över duggan som jag hade idag. Åter till det senare. Konstigt för att det var lite konstigt. Kan inte eller vill inte riktigt sätta fingret på det. Det kändes skumt bara. Jag kände mig inte så hemma som jag brukar i Leksand. Jag kände mig också lite utanför.

Dugga idag. Anatomidelen gick bra. Traumatologin gick helt värdelöst. Jag kanske klarade 10% på den delen. Helt bedrövligt. Det blir omdugga, oh yes. FUCK.

Nej, nu kan jag nog snart inte hålla mig mer, Jens Lapidus.

Har inte bestämt om jag verkligen ska gilla The Shins. Det finns ett fåtal låtar på varje skiva som är magnifika (men, så är det väl med de flesta artister man gillar?). Sedan finns det ett antal som är "hissmusik", det är ganska mycket med The Shins som är bakgrund, som är snyggt, ordnat och vackert men egentligen inte är särskilt speciellt. Sen finns det några tråkiga, kanske till och med dåliga låtar som inte alls tillför någonting. Jag blir väl megaindie om jag säger att jag gillar dem på riktigt, så jag nöjer mig med att digga The Shins. Som Peter Ottsjö skrev i Aftonbladet, "Garden State var en rätt kackig-quirky film för folk som på allvar tror att The Shins kommer förändra någons liv"

/M

just the glimpse of an ankle, and I, react like it's 1805

Nu har jag fixat internet i min nya lägenhet på Strombergs Väg i Umeå. Allmännyttans underbara företag, Kommunicera (bara namnet...) förser mig numera med bandbredd (istället för SkyCom). 500kr ville dom ha för att jag skulle plugga in sladden i väggen. Härligt.

Idag har jag kört knärehab igen.. andra dagen i rad, vilket kanske är fel, bör sprida ut det mer tror jag. Men körde rätt tungt, enbart excentrisk träning (muskelförlängande, och med tungt motstånd)... och blev rätt slut i gluteus maximus, quadriceps och hamstrings. Sen lirade jag drop-in innebandy med gubbarna på IKSU.. och jag hade väl stundtals lekstuga. Men det var skoj! första gången på säkert två månader som jag rör en innebandysticka.

På torsdag får jag upp lite möbler också, så jag inte behöver känna som att jag sitter i isoleringscell, iförd enbart underkläder, inträngd i ett hörn med en dator i knät. Ehh. Ja. Just det.

Som sagt, påsken ÄR sen i år. Och jag kommer hem till Leksand. Hem? "Hem"? Nåväl, fredag till tisdag är jag hemma i alla fall. Sedan blir det anatomi-dugga på onsdag nästa vecka. Blir nog skoj. eller inte.

//Udo Dirkschneider