Brännbollsyran!

I helgen går den årliga Brännbollsyran av stapel i Umeå. Eller Brännbolls-VM för den som vill.
Eller Umeåyran. Hur som helst, hela staden, i synnerhet Fysikgränd på Ålidhem förvandlas till en karneval/slagfält.

Skyll er själv, ni som missar det!

För övrigt läste jag att Svenska Ishockeyförbundet återinfört 5 minuters förlängning och därefter straffläggning i Allsvenskan. Det tycker jag var riktigt roligt! Yes!
Äntligen kan man få se Robert Burakowsky (eller nån) dunka slagskott från blå, på straff.

Jorå, så att.
/M

England Prevails!

Så var äntligen klart med lite jobb i sommar. Det känns skönt, så slipper man tänka på det mitt i slutstressen här i skolan. Riktigt mycket att göra, ända in i kaklet liksom. Man måste ta allting i små delar så det går att hålla isär kurserna. 10 sidor individuell uppgift sista veckan känns ju jätte-jättekul. Dessutom tentamen i ekonomistyrning den 4/6.

För alla er som inte var nördiga och kollade på ESC2008 i lördags, (eftersom det inte fanns någonting att se... så så jag på det), så kan jag tipsa om Frankrikes bidrag, "Divine" som framfördes av en Eric Cantona-kopia på helium, Sebastian Tellier. Live lät det verkligen skit, men videon är halvkul och låten håller rätt bra klass.
Inte så konstigt kanske, när det är Daft Punk som producerat låten. Att det dessutom låter som något Air kunde skickat in på sin "Pocket Symphony" gör inte saken sämre. Lyssna!

Annars är det dags för mig att uppdatera mina låtar som jag har på min mobiltelefon (som fungerar som mp3-spelare). Jag börjar bli trött på att enbart lyssna på:
The Warning
Over And Over
Arrest Yourself, alla tre med Hot Chip, men även:
As abowe, so below
Golden Skans
samt From Atlantis to Interzone med Klaxons.

Dags att ta tag i det också. Jajamen.
Ikväll spelar Sverige fotbollsträningslandskamp mot Slovenien.
Med Kennedy Bakircioglü på topp.
Hahaha.

Vidic, Modric och övriga Hrvatska

Jag har klippt mig. Eller ja, som vanligt inte JAG, men någon har klippt mig.
Fredrik har klippt mig. Det blev rätt bra. Lite för kort för att kunna ha Cristiano Ronaldo/Fernando Torres-frisyren, men det kommer. Tills vidare ser jag ut som Nemanja Vidic i håret, och det funkar. Jag ser stabil, ekonomisk och äldre ut.

Nu sitter jag i skolans extremt fräscha nya datasal ovanför UB, och testar grupprogramvara till våran kurs i Informationsteknologi. Snart är det lunch. Det är skönt.

Jag har hittat en ny jobbsajt som jag registrerat mig på, Academic Work. Förhoppningsvis kan jag hitta någonting där, det vore riktigt skönt. Vet fortfarande inte var jag ska vara i sommar. Snart är i alla fall vårterminen slut.

Riktigt handikappad känner jag mig också eftersom våran router inte fungerar hemma och vi således inte har någon internetuppkoppling. Mina "arbetsdagar" i skolan är också typ 8-17.30 just nu, vilket tär lite på mig.

Nu är det i alla fall helg snart, och jag tror att jag ska dricka en öl då. Kanske två.

/M

Och imorgon, då kör vi?

Ja, absolut. Frågan är informatik eller ekonomi?

Ljusvattnets Henry

Ja, Allan Lindgren är inte den ende personen från Ljusvattnet. Petter Andersson, alias Ljusvattnets Henry, kom inte med i EM-truppen. (inte han heller).

Imorgon är det utsparkssittning för våra kära treor, och temat är Rock. Jag har bränt en skiva som förhoppningsvis kommer att gå varm under kvällen. Som vanligt har jag försökt att undvika de mest uppenbara klassikerna.

Snart är det dags att börja prova outfiten till imorgon också. Om det nu blir någon riktig outfit.

Hemma i Leksand över helgen. Skönt att softa lite, det behövde jag. Nu är jag tillbaka i allvaret igen, och våren är påväg på riktigt här uppe nu, trots att det var bara 5 grader varmt idag.

Nu rockar vi på!


Sheriffen är tillbaka i stan

Ja, Petter Ullman är klar för Leksand. Det känns riktigt roligt!
Dock vet jag inte hur kul det är att Pelle Prestberg förmodligen också spelar sin ishockey i det trätempel vi kallar  Ejendals Arena?

Ny kurs i skolan, och ny kraft behövs. Blev lite av en urladdning förra veckan, med redovisningar, fester och tentor. Så just nu är jag grymt jäkla trött. Dock var det skönt att styrketräna igen efter 1½ veckas uppehåll pga. sjukdom. Back on track, förhoppningsvis.

Nu vill jag hitta ett innebandylag till nästa år, och ett jobb för sommaren.
Någon som vill värva en (fortfarande) lovande Pasi Saarela-kopia i innebandy?

Jag skjuter hårt och ofta i mål, drar gärna en extra dragning, och jobbar hem om någon skriker åt mig.

/M

och beatles var the lonely hearts club band

egentligen borde jag inte ens vara vaken,
och jag borde inte blogga.
Och slutsatsen är:
Valborg är överskattat.
Så sjukt överskattat.

Här sitter Fredrik "Jungnazi" Apelqvist och trycker i våran enorma fyra med kök medans jag och Daniel "neunazi" Lundh är ute och svänger. Bara en sån sak. Det är inte okej.
Den unge Apelqvist hävdar att han är stressad.
Jaha. Det är jag också! Vi har båda exakt samma arbetsbelastning på oss just nu. det finns ingen rättvisa.

Och medan Daniel "This is England" Lundh är på Corona säger jag:

Ja, jag ska gå upp 08.00 imorgon.
Ja, jag ska väcka Fredrik.
Ja, jag ska.... klara tentan på fredag.
Om jag inte gör det så åker jag hem.

Okej?

/M