Rodjer Féderer

Wimbledon pågår för fullt och gårdagens åttondelsfinaler för herrar innehöll väl inte en enda skräll. Det tackar jag för, som spelade på sex av de åtta matcherna och satte alla. Nu är det för all del så att spelare som Roger Federer och Novak Djokovic (båda 1,04) inte betalar sig någonting. Desto roligare är det att sätta Ivo Karlovic till 1,55 och Tommy Haas till 1,50 eller den gode Juan Carlos Ferrero som enkelt slog ut den åttondeseedade Gilles Simon.
 
Slutsatsen är i alla fall att Tennis i allmänhet och Wimbledon i synnerhet är en riktig guldgruva för spelaren. Det är, bortsett från Dudi Selas framfart på herrsidan (som abrupt tog slut igår) och Sabine Lisicki på damsidan, relativt skrällfritt. Favoriterna vinner oftast, till usla odds bör tilläggas, men ändå. Hitta någonting spelvärt och kombinera dessa så har ni enkel och relativt säker avkastning.

Sådärja. Verkar också som att jag är ledig rätt vecka i sommar. Vilken temp!
Nu kör vi!

/M

Grab a brush and put a little makeup

Fick nyss reda på betyget på min och Johans C-uppsats, och den bedömdes som Väl Godkänd.
Det gör mig mycket glad, och stolt!
Yes. Bra jobbat av oss!

Och precis som Anders W så pricksäkert konstaterade så är det ju skönt att Leksand bara värvar från Färjestad, så jag slipper skriva de där namnen på ryska. Annars hade jag gärna sätt både Евгений Малкин och Алексей Морозов i Leksands laguppställning i höst... och varför inte Илья Никулин på backplatsen. Då ni, hade vi gått upp direkt!
/M

Den ryska skolan

Jag vet inte hur många av er trogna läsare som delar mitt intresse av att läsa hockeysverige.se och deras många gånger utmärkta bevakning av elitishockeyn i världen. De av er som gör det kan knappast ha undgått att missa ledarbloggaren och reportern Robert Petterssons böjelse att stava alla ryska lag- och personnamn på ett KORREKT ÖVERSATT sätt på svenskan. Detta hedrar på många sätt Robert. Givetvis ska vi inte böja oss för märkliga (och för den delen felaktiga) "engelska översättningar" av ryska namn där Alexander Ovetjkin  heter Alex Ovechkin och så vidare. Men jag hade tänkt bräcka Robert här och dra det hela ett steg längre.
Varför ska vi ens hålla på att översätta saker? Det är väl bättre allt får vara vad det heter på sitt respektive språk så hädanefter lovar och bedyrar jag att skriva alla ryska namn - på ryska.

Så det ska bli extra intressant att se Clas Ohlson cup här i Leksand på sensommaren när vi får ta emot det ryska storlaget Салават Юлаев från Уфа. Hoppas bara att Александр Пережогин är med,för han är rätt sevärd.

Så. Nu känns det som att en ny era har börjat.
I övrigt känner jag mig melankolisk. Och glad över att Sveriges U21-lag spelar grym fotboll.

Annars så.
Är det ju sommar, sägs det.
/M

The perfect band - a synergy of musical ambition

Den perfekta kombinationen av ett band vore väl att korsa:
1. Air

med 2. Daft Punk

Det är alltid roligt att spekulera i vad avkomman skulle bli. Det är ju ganska vanliga att musikjournalister namedroppar namn på nya bands "föräldrar". Jag älskar att läsa det. Jag älskar även att spekulera i den här typen av bandsynergier och vad avkomma skulle låta som. Den här frågan kan besvaras redan nu troligen. En möjlighet är ju att avkomma helt enkelt blir ännu ett franskt band, men det känns lite som att 1+1 bara blir 1½ i det här fallet. Fallet är:
3. Phoenix

Jag köper det inte. Det är för poppigt och inte någonstans så starkt som Air eller Daft Punk, bortsett från möjligtvis Lost in Translation-aktiga Too Young eller alltid så magiska If I Ever Feel Better. Nej, svaret finns nog redan som jag tidigare hintat. Och du får titta bra långt bort för att hitta det, rent av down under. Jag tror att svaret på Air + Daft Punk står att finna i: (trumvirvel) - Tadaa!
4. Empire of The Sun

Den här australiensiska duon motsvarar då de flesta av mina förväntningar på sin debutplatta.
Vill ni känna sommaren? Att det spritter i alla era falanger, ja, tune in to the happy-beats of Australia. Särskilda tips till låtarna Walking on a Dream, We are The People och magiska Standing on the Shore.
Lyssna, för bövelen:
http://open.spotify.com/album/04gYcIojJt78nYnN5oOrKt

/M


Happy Up Here (Känslan kommer tillbaks!)

Det har varit en ganska omtumlande vecka på många sätt.
Tre år med Idrottsvetenskapliga Programmet är slut... och det har inte sjunkit in än. En C-uppsats har färdigställts och lämnats in... och redovisats på Västerbottens Idrottsförbund med lyckat resultat.

Vi har hunnit ha en fantastisk avslutningfest som bjöd på en del överraskningar... som gjorde åtminstone mig lycklig. Och glad. Och samtidigt sorgsen. Happy up here sjunger Röyksopp i det som är årets bästa danslåt 2009.
Jag håller ju med. Jag är happy up here, men frågan är om det är själva up here eller alla människor man umgåtts med under de här tre åren som gör en happy? Det återstår väl att se, eftersom jag tänker återvända i höst om jag inte får ett bra jobb längre söderut i Sverige. Det är ändå en lång och mörk vinter i Västerbotten.

Känslan kommer tillbaks! sjunger Mange Schmidt i en låt som kanske aldrig blev lika "sommarplågig" som hans andra hits, men som ändå innehåller en hel del sköna slutsatser. Någonstans känner jag och min namne Schmidt samma sak tror jag. Känslan kommer tillbaks. Det är väl bara att åka med.

Nu har vi i pojkfamiljen storstädat vår lägenhet, som väl vare sig man vill det eller inte, har varit en mittpunkt för Idrottsvetenskapliga Programmet. Dörren på Istidsgatan 41 har ju nästan alltid varit öppen, eller hur Allan?
Nu är det bara att packa väskorna för en sommar i Leksand. Sedan återvänder jag väl till Umeå.

Om ingen har ett bättre förslag?

/Magnus

Det är för mycket idrott inom sporten

Som Percy Nilsson sade en gång.
Nu är vår opposition avklarad och uppsatsen ska nu bara finslipas en sista gång, om det behövs, och lämnas in. Sen är jag färdig för den här terminen. På söndag går tåget till Leksand för min del och nu är det väl bara "det roliga kvar". Eller ja, vi ska redovisa för VIF imorgon på deras kansli, och det ska väl gå bra hoppas jag. Alltid lite nervöst att redovisa ett uppdrag för en uppdragsgivare... Och sedan följer avslutningsfest med programmet hemma hos oss här i lägenheten. Ska bli riktigt roligt! Hoppas att många kommer!

/M