Agera Leksand, snart är det försent.

Det är ju med viss sorg jag kan konstatera att Leksand ligger sist i Elitserien.
Jag har aldrig haft några förväntningar att LIF skulle vara topp 5 i år som vissa i min närhet verkar ha trott.
Men det här är nästan skandal. Det är dags för en lista. Nej, flera listor. Här kommer dom:

Vad Leksand behöver för att lyckas:
1. Tre nya forwards. En center som kan "ersätta" Niklas Persson i förstakedjan. "Pajen" är inte dålig men inte tillräckligt bra för att vara den som ska sätta alla poäng framåt. 2 ytterforwards bredvid den här nye centern behövs också för i nuläget är det bara Jiri Bicek, Oscar och brodern Calle Steen som skapar chanser. Patrik Wallenberg glänser ibland. Vladimir Orszagh kanske kan bli en utav dem.

2. En Ny Tränare. Ja. Det behövs. Pirro Alexandersson är en lugn, sansad tränare som inte verkar ryta i någon gång över huvud taget. Han står mest och deppar, ser lugn, och besviken ut. Men här behövs någonting annat. En Niklas Wikegård, en Doug Mason, en Wayne Fleming eller helst en Leif Boork. Men det kan vi ju glömma. Boork tränar ju Brynäs.. trots att han bor på Sollerön.

3. En ny back. Och ja, han ska vara bättre än Patrik Hucko. Och nej tack, inga fler spelare som gjord 1+2 och haft -21 i Ryska ligan. Och nej tack, ingen amerikan som efter tre starka år i mitten på 90-talet i DEL nu huserat i Deutche Oberliga och där producerad 18+44 den senaste säsongen för Riessersee. Nej, här behövs någon med kraft och skicklighet som kan föra spelet från backplats och desstom kan freda den egna buren. Helst Brian Leetch. Men det är väl bara att glömma.

4. En ny sportchef. Kommentarer överflödiga.

Ny lista nu. Dessa har varit sämst i Leksand hittils i år:

1. Patrik Hucko. Helt bedrövlig storväxt tjeckisk back som efter "succé" i Allsvenskan med Nyköping skulle dominera Elitseriens offensiva blålinjer. Lets face it, Patrik Hucko är ett rundningsmärke med de tre utmärkta kännetecknen för en värdelös back. 1. Han slår chanspassningar hela tiden. 2. Han kan inte åka skridskor snabbt. 3. Han har svårt att ändra åkriktningen. Sälj honom till Häradsbygden.

2. Yan Golubovski. Provspelade till sig ett kontrakt med Leksand på försäsongen och hur det gick till vill jag inte ens spekulera i. Har inte varit i Hucko-klass riktigt, men ändå ett lågvattenmärke i försvaret. Missar ständigt i markeringen. Stor och svag (!) i närkampsspelet. Och offensivt? - Nej.

3. Örjan Lindmark. Jag ska inte vara så elak här. Örjan är Örjan. Men håller han elitserietempo? Nej.

4. Thomas Duba/Johan Backlund. Okej,. "Backis" har spelat upp sig mot Färjestad och Timrå på slutet men var innan det ett psykiskt vrak. Duba är världens mest ojämne målvakt. (Jag tror han fått pris för det).
Varvar kanonräddningar med returer rakt ut. Backlund kan ju tydligen spela bra, men verkar inte tro det själv. Och Pirro, ja, han är väl inte killen som peppar direkt.

5. Leksands disciplin. Elias Granath - Örjan Lindmark - Stefan Bemström - Jan Srdinko. Vad har dessa spelare gemensamt? Jo, Match Penalty/Game Misconduct. Matchstraff alltså. Srdinkos totala urflipp mot Djurgården var nästan vacker att se jämfört med de tre tidigare nämndas "Checking from behind" som kan ge livslånga men för den som råkar ut för det.

Bäst i Leksand. Finns det ljusglimtar? Jadå.

1. Bäst är Jiri Bicek. Därför att han har ett jäkla go i kroppen. Åker skridskor bäst i laget och skapar chanser helt på egen hand (tur är väl det). Både duktig skytt och passningsspelare. Skicklig och med stark vilja.

2. Petter Ullman. Ja, han gjorde ett misstag idag mot Timrå som kostade segern. Men man måste få göra misstag när man är junior och även om Petter stundtals ser lite långsam ut så är han inte rädd för att tacklas, kivas och skjuta. Det är bra för en 19-åring som gör debut i Elitserien. Bör få mer speltid framöver.

3. Bröderna Steen. När de två är på isen händer det saker. Oscar Steen är ständigt farlig och även om han är lite opolerad ibland så ger han aldrig upp, oavsett resultatet på tavlan.

4. Patrik Wallenberg. Håller Elitserieklass, inget snack, snabb och spelskicklig. Han problem är bara att han ibland försöker sig på alldeles för svåra manövrar. En duktig spelare som förtjänar mera istid.

5. Ejendals Arena. Världsklass. För er som inte varit där. Åk dit.

Mitt-emellan listan. Sånt som liksom är varken eller.

1. Jonas Bergqvist känns väldigt varken eller just nu. Är säkert duktig som VD och är en utmärkt talare. Men känns inte han lite mer som en sportchef?

2. Mike Watt. Ja, han skapar ju chanser och poäng ibland. Men känns ändå inte bättre än någon annan när han är på isen. Verkligen ingen häpnadsväckande spelare.

3. Elias Granath. Känns ganska grå trots allt och relativt ospännande trots sin unga ålder. Lite darrig med pucken, men stabil i egen zon.

4. Sebastian Meijer/Jens Bergenström. Båda två är snabba och tekniska. De spelar dessutom tillsammans. Varför händer det inget då? Visst, dom är sällan inne på baklängesmål, men gör heller inga framåt.

5. Jimmie Ericsson. Åh vad gärna jag ville sätta Jimmie på den positiva listan. För han har så mycket bra i sig. En spelare jag redan gillar riktigt mycket. Bra spelsinne, goda intentioner och bra huvud. Men ändå så hamnar han lite mitt emellan. Skrevs upp något enormt inför säsongen, och med tanke på de förväntningar som många haft på Jimmie så vill jag nog se lite mer produktion. Men helt klart en duktig spelare.


Slutligen tror jag inte Leksand sparkar Pirro. Jag tror han avgår. Förmodligen inom de närmsta dagarna.
Kom ihåg var ni läste det först! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback