Pansarbandvagn 302

Tisdag, klockan är 12.45. Jag ska jobba 15.30-19.30 i vad som nog är mitt sista pass för sommaren på Clas Ohlson i Insjön. Sedan ska jag vila lite, fira min födelsedag (imorgon) och börja packa saker för att åka upp till Umeå. Jag ska även söka lite arbete. Det är jobbigare än vad man tror, att sitta och skriva om sina personliga brev hela tiden.
Slösurfade runt lite på Facebook och hittade en gammal bild på mig, Apelgren och Peterson under någon av våra vinterövningar.


/M.

Semester!

Ja, det verkar faktist som att jag har semester.
Det känns rätt skönt. Det blev trots allt rätt mycket jobb i sommar (inte mig emot, 27 av 31 dagar i Juli innebar regn). Och det lutar dessutom mot att det blir Umeå ett år till. Egentligen är min motivation för att plugga ett år till för att ta en magister rätt låg. Jag skulle vilja arbeta ett år, minst. Helst av allt vill jag ju komma ut i arbetslivet på riktigt, och arbeta med något jag är utbildat till. Men allt kan man ju inte få, och sannerligen inte på samma gång.
Så, kanske är det värt att studera ett år till, och skriva en D-uppsats. Det går ju till och med att följa upp vår C-uppsats om man skulle önska så. Fast på engelska då. Det kan bli spännande.

Och visst. Jag har inget emot staden Umeå, tvärt om gillar jag den faktiskt. Jag har definitivt inget emot mitt sällskap uppe i Umeå, tvärt om! Det är bara den där lilla (ganska stora) önskan om att få arbeta. Tjäna pengar, lära sig ett arbete - ja, allt vad det kan innebära. Det känns som att det är dags liksom.

Men som sagt. Umeå ett år till, ser det ut att bli. Den 31:a augusti drar terminen igång, och antagligen sitter jag väl, som jag gjort de tre tidigare åren. Och kanske behöver jag inte ens ångra det.

/M

Suture up your future!

En ledig dag är alltid skönt. Söndagar räknas nästan inte som lediga dagar - man är ju ändå så trött på söndagar av någon anledning. Så en tisdag känns ju skönt sådär mitt i veckan. Nu ska jag åka och klippa mig. Undrar hur det blir den här gången. Jag ska försöka klippa håret längre, som sångaren i Mars Volta. Men jag betvivlar att det går.
Så det får väl bli någon skön kort frilla. Långt hår kan man ägna sig åt på vintern.

/M