Good voice day och schweinigt långa naglar

Har ni märkt det, gitarrplinkande vänner, att man ibland har en sån där dag när rösten ligger helt perfekt? När man med lite hjälp av ett capo kan sjunga och spela vilken låt som helst och det låter... bra. Jag har inte en sån dag idag. Idag är det som vanligt. Jag kan inte ta Regina Spektors höga  toner, inte ens om jag fuskar. Men i fredags, däremot, hade jag en sån dag. Det blir aldrig roligare än just vid det tillfället. Att spela och kompa sig själv på sång är stundtals det roligaste som finns. Och såna dagar blir det bara ännu bättre.

Men mitt gitarrspelande haltar lite nu. Jag har för långa naglar (på båda händerna, vilket gitarrspelare inte vill ha). Vad nu då, tänker ni? Jag har ju alltid bitit på naglar och därför haft sådär för korta naglar som gör ont när man lägger tryck på fingret. Jag har gillat det också. Jag tycker inte om naglar - det känns smutsigt. Men nu i svininfluensans tider så känns det inte lika tvångsmässigt att bita på naglarna längre, så till och med jag har kommit över den lasten, åtminstone tillfälligt.

Och ja, jag har ersatt den med att snusa mer ,antar jag?

Min innebandymatch i helgen gör mig fortfarande glad.

Ikväll är det träning med laget igen, ska bli sjukt roligt.

Sen väntar nog hemresa till Leksand. Har egentligen inte någonting i skolan nu till och med nästa fredag, bara en liten inlämningsuppgift. Det kan jag lösa på distans. Så onsdag tror jag nog att jag åker till Leksand, och stannar lite drygt en vecka. Hoppas vi ses!

/M


Minusmannen, nu i en Ejendals Arena nära dig!

Vad blir:
    +    

Jo , svaret är naturligtvis ett minus.
Jean-Luc Grand-Pierre har lyckats med bedriften att vara inne på 4 av Leksands 6 senast insläppta mål. Till det bör det tilläggas att han inte har lyckats vara inne på ett enda mål framåt.
0-4 på fyra matcher. Det är inte så bra. Särskilt sedan Leksand vann med 3-1mot Malmö och 4-1 mot Troja. Gissa vem som var på isen när målet släpptes in?

Ja. Just det. Och ändå gillar jag karln! Skön humor, ett härligt flin och vilka jäkla kroppstacklingar han kan sätta in. Jag tror på honom, i längden. Vi behöver honom. Och självklart får man pluspoäng i min bok om man försöker pick a fight med Micke Simons efter avblåsning.

/M

Qwerty-standard

Jag sov till 11.30 idag. 12.00 skulle jag vara i skolan. Det hann jag nästan.
Men det var ett bra drag att sova ut eftersom jag hade match i DM mot TBS Umeå klockan 21.15 idag. Tyvärr blev det förlust med 6-8, men 1 mål och 3 assist från min klubba. Det tycker jag är godkänt, trots förlusten.

Dan Brown. Jag tror att det blir min nästa bok. Från Klas Östergren till Dan Brown. Där kan vi snacka om att hoppa från finkultur till fulkultur. Själva grejen är att trots att jag uppskattar Östergrens vackra språkbruk så lyckas Dan Brown trollbinda mig med något annat - handling. Vi får väl se om The Lost Symbol är lika bra som Da Vinci-koden, men för en sucker för konspirationshistorier så lär den väl gå hem.

Jag ser fram emot det.

/M

Det finns glädjeämnen, och så finns det melankoli

Ett glädjeämne är Leksands insats mot Malmö i tisdags. Det var riktigt glädjande. En mycket väl genomförd match. Kul också att Andreas Johansson skrev på. Det kan bli en riktigt bra värvning.

Nu har jag kommit hem från innebandyträningen och är rätt så jäkla trött. I hela kroppen.
Känner mig lite som en elitidrottare idag, eftersom jag har tränat två pass. Först styrketräning, axlar, med Elly och sedan som sagt, innebandy.

Imorgon får vi betyg på hemtentan vi skrev för några veckor sedan. Klarar jag den inte kommer jag att brinna av. BRINNA AV. Totalt. Då säger jag upp mig, typ.

I helgen blir det nog som vanligt full fart. Match på lördag borta mot Obbola. Kanske kan vi bärga säsongens första serievinst? Sedan väntar DM-match mot TBS på torsdag. Dessutom känns det som att helgen kommer att bjuda på en del fest. Särskilt sen Rille kommer på besök.

Peace.
/M


I'm the kind to sit up in his room

Ikväll smäller det i Umeå Arena.
Björklöven - Leksand med ett helt gäng Leksands-grabbar och öl.
Det kan bli bra det här. Matchtröjan åker på, och det händer inte ofta i mitt fall.

Nu har jag hunnit ta en öl redan, och laddar för efter-plugg-pub på Corona med buffé innan vi laddar lite till på Ålidhöjd för att sedan ta buss 69 till Umeå Arena och se när björkstadens stolthet får sina fiskar varma.

Thats a plan, i guess!

Det här med musik förresten. Jag funderar mycket på musik, genrer och stilar, artister... ja, musik och allt vad det innebär. Är det ett mognadstecken att erkänna att en artist man tycker genuint illa om faktisk har gjort en låt som man gillar? Eller innebär det bara att man växer ifrån sitt genrebundna musiklyssnande för att vidga vyerna ännu mer?

Eller innebär det bara att jag snart kommer att vara 29 år, svarandes på "Vi fem" i Aftonbladet och säga:
"Näe, men det blir väl mest Mix Megapol... för dom spelar ju skön gammal och skön ny musik... och det är väl det vi lyssnar på när vi jobbar...."

Skjut mig, isåfall.

/M


En sen säsongsdebut

Jag har ju lyckats köpa det där förbannat dyra IKSU-kortet, så då är det väl bäst att komma igång med träningen på allvar. Har med trevande och stapplande steg börjat nöta på gymmet. Det går inte särskilt bra, det kan jag inte påstå. Jag jämför givetvis mina resultat med hur det såg ut för två år sedan.. och det är närmast skrattretande hur mycket styrka jag har tappat. Men men. Man måste börja för att kunna fortsätta, så, here I am!

Idag blir det också säsongsdebut i Squashen mot Anders.  Jag spelade också mycket squash för två år sedan - det har egentligen legat på is sedan dess. Nu har jag ju trots allt betalt extra för ett guldkort (enkom för att kunna spela squash), så det är väl bäst att utnyttja det. Ont i knäet har jag också. Jag måste börja köra rehab-träning igen. Men som sagt. 16.00 idag smäller det med squashpremiär.

Låret har i alla fall läkt ihop bra, och jag kände inte av det på senaste innebandyträningen. Tung i benen kände jag mig dock, något enormt. Jag bara måste tappa 5-6 kg till jul för att ens kunna göra mig rättvisa på planen känner jag. Mitt BMI är för högt för att tillåta några bra maxlöpningar.

NHL10 har jag spelat som en gnu den senaste tiden. Det är ett förbannat bra ishockeyspel. Det tjänar liksom inte så mycket till att säga att "det är det bästa som finns" eftersom det inte finns något annat värt att nämna. Men dom har verkligen lyckats den här gången, EA Sports. Det är riktigt bra underhållning.

Svart på vitt. Mina dagar är inte så innehållsrika just nu. Jag var i skolan 10-14 idag för grupparbete som väl kan sammanfattas med meningen "vi har inte riktigt kommit igång än" även om det mesta är ganska utstakat för hur vi ska jobba.

/M

She is your pet, isn't she?

"He's your maker, isn't he?"

"Don't use words you don't understand."

"You have a lot of love for him."

"Don't use words I don't understand."

In the heat of the night fattar man antagligen alltid de beslut som ligger närmast hjärtat. Men då får man alltid anta att hjärtat är påverkat av diverse kemiska substanser som kanske grumlar förmågan att bedöma vad som är rätt och fel ur ett långsiktigt perspektiv. Så ja, nu så. Kan vi lugna ned oss lite grand.

Personalfest ikväll, på hotellet i Insjön, med personalen på C.O-butiken. Det var trevligt. Absolut, god mat. Trevligt sällskap. Det är väl vad som krävs egentligen för en bra kväll. Nog för att jag var pigg nog att fortsätta kvällen när den väl tog slut.. men klockan var väl slagen, och Leksand har inte mycket att erbjuda när klockan väl nått ett-slaget.

Så nu sitter man här. Eller man. Jag. Jag sitter här. Hade jag varit bloggsexuell hade jag gjort två inlägg av detta, men det gör jag inte. Det blir ETT långt med bilder och annat som kan göra en glad. En lista, var i alla fall min grundtanke med kvällens inlägg.

Festlåt: David Guetta feat. Kelly Rowland - When love takes over. Magisk. Bra sång.



Detta mina vänner, är en kvinna som gör hela andra säsongen av True Blood än mer sevärd än vad den första var. Jag tror inte jag tänker avslöja mer än så, men hon ligger mig varmt om hjärtat, Jessica. Fråga Bill om inte annat - hennes "förmyndare".

Jag har snöat in, ja, det har jag.

Nästa veckas ishockey: Fredag 9/10 Umeå Arena: Björklöven - Leksand. Det är där det händer.

Är det någon som orkar läsa så här långa inlägg?

Just nu: Start me up av Rolling Stones. Kanske inte riktigt vad jag behöver, men det håller. Trots att timmen är sen.

Jag är fortfarande arg över Leksands IF:s totala brist på eget spel under gårdagens match mot Almtuna.

Morgondagen tänker jag spendera i en soffa, tittandes på Premier League-fotboll. Jag värmde upp lite lätt idag med Bolton - Tottenham 2-2. Ett resultat vi Spurs-fans bör vara nöjda med, åtminstone om man såg första 45. Andra halvan borde vi ha avgjort. Crouch i ribban, ouch!.

Orkar någon ens kommentera detta?

Thomas Bodström var väldigt ambivalent i sin hållning till dels Mehdi Ghezali och egyptierna som utvisades för några år sedan under dagens P1-intervju. Det tycker jag sådär om. Av alla socialdemokratiska politiker har han alltid varit en av de få jag respekterat.

Sleep tight.

/M


79kr för två timmars förnedring

Leksand.

Ja, jag är i Leksand över helgen. Skönt att byta miljö lite grand.
Idag: Rättviks Marknad med Anders. Det var ganska många år sedan jag var där sist. Köpte en kanada-jacka billigt. Jag är nöjd över det.

Imorgon: Personalfest på Insjöns Hotell. Kan bli skoj! Det hoppas jag att det blir i alla fall!

Och kvällen spenderades med en 79-kronors förnedring direktsänd från Uppsala.
Det kändes inte så jävla roligt.

Efterlysning:
En handfull bra spelare
En spelidé
Bra inställning.

Hör av er till: Leksands IF

/M