Dags för Umeå igen!

Nu packas det väskor för fullt på Tasbäck Overvägen 32 för att på enklast sätt, via bil, transporteras tillbaka till Istidsgatan 41 och Umeå. Det ska bli rätt skönt att komma igång med terminen igen. Sommaren har varit trevlig, mycket jobb och gott umgänge. Det enda dåliga har väl varit vädret som förhindrat lite väl många tennismatcher för min smak.

Peace out!

Dura lex, sed lex (What's the frequency, Mange?)

Det har regnat hela dagen idag.
Hela dagen.
Men när dagen började närma sig det gränsland vi ofta refererar till som "kvällning" bestämde sig regnet för att upphöra och jag gjorde detsamma och lyfte baken ur soffan för första gången på 4½ timme. (Det är det som är det fina med OS, det tar aldrig slut. Kula, bågskytte, 400 meter, "modern" femkamp).
Min målsättning var att bege mig utomhus för att springa. Jag måste först poängtera att jag varit riktigt usel på att springa i sommar. Dels har det blivit ganska få tillfällen och till det ganska korta distanser. Inte så givande, men trött blir jag ändå bara för att jag har så jävla dåligt flås sedan tidigare och för att jag bär för mycket dödvikt för att vara en bra löpare.

Men, jag brukar tänka att jag har spela en hel del tennis. Och ibland blir det ju att en match tar upp mot tre timmar. Det märkliga är att jag inte ens är i närheten av att känna mig så trött då, som efter 20 minuters löpning. Märkligt det där, trots att jag har studerat idrottsmedicin. Men men, uppenbarligen är det väl något med mitt psyke som gör att jag inte kan springa en mil utan att någon springer bredvid mig, alternativt tvingar mig under pistolhot. Det är något meningslöst över löpning utan boll. Det är liksom bollen och ett eventuellt mål eller en motståndare som gör det hårda jobbet värdefullt.

Nej tacka vet jag styrketräning som sysselsättning vid sidan om bollsport. Det ger i alla fall resultat. Som man märker av.

Snart bär det av norrut igen. Bil blir färdmedlet, och Elly med entourage blir sällskapet.

Jag har en inköpslista som jag måste uppfylla snart tror jag:
1. Ny bärbar dator (detta är prio 1, eftersom den jag har snart skär ihop)
2. En platt-TV till vårat stora vardagsrum. Det är liksom dags för oss på Istidsgatan 41 att bli en del av 2000-talet.
3. En bra el-gitarr. Jag har en el-gitarr, som inte är bra. En Yamaha ERG-121. Någon som är sugen?
4. En akustisk gitarr som låter. Här är mina krav inte lika höga. Låta ska den! LÅTA!
5. Talang, alternativt vilja, att börja skriva ner de musikidéer jag har. Skulle vara kul med lite egen musik.

/M


Ja, hörni, nu är det över!

Ja, snart får även jag lite "sommarlov". Det ska bli "skönt". Då ska jag åka iväg på en "nöjestripp" till huvudstaden i Danmark, Köpenhamn (Wikipedia, 2008).
Därinnan och därefter ska jag unna mig lite ledighet, försöka "träna" mig i lite bättre form än vad jag är idag, och sedan börja fundera på att ta mitt "pick och pack" och "dra" till Umeå.
I helgen ska jag "fira" att jag är "ledig" från mitt jobb nu. Jag tror att jag ska fira det med att "vinna*" över Oskar i Tennis och sedan halsa öl ur "valfri" flaska. (Med ordet valfri menas, betald, och skattad enligt gällande svensk lagstiftning).

*Vinna. (Vinst, Vinnare, Vinning). Med ordet menas att besegra en moståndare i ett eller flera olika moment för att sedan enhälligt (av domare eller genom poängräkning) koras till vinnare. Att vinna förusätter mostånd av värdig grad, vilket gör att ordet inte används i sin rätta bemärkelse i det här avseendet. (Bondepraktikan, 1521).

Nu ska jag på "laglig" väg tipsa om tre nedladdningsvärda låtar:
Buena Vista Social Club - Clocks.
Jag gillar såna här "omgjorda" låtar av någon anledning. Åtminstone när de innehåller trumpet, och annat bläckblås.
Äh, det blev bara ett tips.

/M