Flyttstädning...

Idag hade vi besiktning på lägenheten. Det gick bra så det känns ju skönt. Nu är vi inne i flyttstädet och den sista kvällen på Istidsgatan 41 - mer känt som Nästet. En era går i graven ikväll. Det känns faktiskt lite speciellt.

Hur som helst så har jag och Fredde gnidit runt i köket så att det börjar se riktigt bra ut. Som en vän sa till, "Fan, ni har ju inte mycket möbler... bara en jävla massa grejer". Och det stämmer faktiskt. Det är inte särskilt mycket möbler att flytta på. Men ändå. En hel del som ska till när man flyttar. Imorgon ska vi hyra släp och köra lite grejer till tippen. Sedan blir det själva flytten då. Återkommer väl när vi har tillgång till Internet igen.

Helgens trav gick inget vidare. 4 rätt är rejält underkänt. Vi lyckades resonera bort Trade East vilket visade sig vara ett stort misstag. Nya tag framöver helt enkelt!

Leksand har fem raka segrar i hockeyallsvenskan. Det känns bra. Kanske har vi växlat ifrån alla lag utom Växjö nu? Förhoppningsvis. Isåfall är det riktigt starkt, med tanke på att vi väl knappt har startat två matcher i följd med samma laguppställning. Är det någon i Leksands lag som inte har varit skadad i år?

På vägen till gårdagens innebandymatch dunkade Simon på Raubtier i bilen. Jag vet inte riktigt om man ska musiken på allvar, men vill ni ha ett svenskt band från Haparanda med starka Rammstein-influenser med texter om... krig och hundar. Ja. Då ska lyssna in. Starka spår från skivan "Det finns bara krig" är "Achtung Panzer" och singeln "Kamphund". Lyssningsvärt faktiskt, om ni vill ha lite adrenalinpump.

/M

Flytthelg och helgens V75

I helgen kommer Daniel på besök för att hjälpa oss att städa ur vår gemensamma lägenhet. På tisdag flyttar vi till Liljansberget. Leksand har just bortabesegrat Örebro med 8-5. Målrikt och ganska glad hockey. Kul med många Leksandsmål framåt också för en gångs skull.

Jag tänker naturligtvis inte redovisa hela min och Johans rad inför helgens Jackpotomgång på V75. Men tre hästar kan jag bjuda på.

V75-3 11. Surtees Hanover. Här är en häst som inte är streckad av särskilt många, och som trots ett dåligt startspår kan må bra att smyga med. Skräll, värd att ha med på kupongen.

V75-4 4. Raja Mirchi. Den här hästen spikar vi. Kolgjini är magisk när det gäller att ta fram bra tvååringar och i detta lopp har han med inte mindre än fyra hästar från sitt stall. Raja Mirchi är loppets bästa häst, och den kör han naturligtvis själv - till vinst.

V75-14. Mountain Dew. Andrahandsfavoriten i ett lopp där många valt att spika 10. Rania. Vi tror inte alls att Rania är given som vinnare, istället tror vi hårdast på nummer 14. Mountain Dew som inte får glömmas bort på kupongen. Ingen jätteskräll, men en trolig vinnare i ett ganska hårt och ovisst lopp.

Sådärja. Då jagar vi jackpoten på sju rätt i helgens V75.

/M



Avd 4 - 8. Trotteur

Hade ni velat ha sex rätt på V75 idag så hade ni kunnat ta rygg på mitt och Johans tips.
Vi chansade i avdelning 4 på Trotteur, som dock tyvärr inte lyckades slå förhandsfavoriten Sebastian K med Lutfi Kolgjini i sulkyn. Sex rätt denna vecka gav bara 38kr så det var ingen jätterolig vecka.
En liten skräll fick vi in i alla fall, avdelning 2 vanns av S.H.T's Playmate, vinnarodds 21,89. så det var väl något att hurra över.

Nästa vecka går vi för sju rätt och då ska jag försöka komma ut med ett travtips innan loppen har körts! :)

Idag vann vi 5-3 med SPIF mot Hörnefors i Div 3 Västerbotten. Det var skönt. Vi behöver vinna några matcher i rad nu för att klättra lite i tabellen.
Ikväll blir det fest också, ska bli kul! Scharinska ryktas det om, så det är väl där vi lär hänga på nattkvisten.

Ha't!

/M


I'm wide awake, it's midnight

Det här med att sova. Det är rätt märkligt ändå. Jag har en tendens att vända mina dygn å det grövsta så fort jag inte måste gå upp på morgonen. Om jag inte ställer en klocka sover jag lätt till lunch. Därför brukar jag ställa klockan på nio för att dra mig upp ur sängen. Detta fungerar mycket sällan. Idag, däremot, lyckades jag vakna av mig själv klockan tio. Det är "tidigt" när jag inte har så mycket mer än självstudier på schemat. Därmed borde jag gå och lägga mig snart, och det ska jag också göra. Jag är fortfarande lite uppe i varv efter kvällens innebandyträning som gick ganska bra. Allt är ju bättre än vad vi presterade i helgen mot Täfteå... eller vad jag presterade på måndagens träning.

Match i helgen. Tidig lördagsmatch. Jag gillar det. Man får ut så mycket av helgen då. Söndagsmatcher är det värsta, för då är liksom hela helgen låst om man skulle vilja hitta på något på lördag kväll. Men Lördag, 10.30 smäller det på IKSU. Hörnefors hemma. Vi ska vinna i helgen. Repa lite mod efter storförlusten förra helgen. Vore skönt att få göra något mål också, komma igång igen.

Imorgon är det fredag. Gruppmöte under dagen. Skriva klart en uppgift. Det borde gå bra, förutsatt att alla gjort sin del vilket jag är säker på att alla har gjort. Kvällen rundas av med Oskarshamn - Leksand, förhoppningsvis i gott sällskap, annars ensam vid datorn.

Jag ska försöka uppdatera lite oftare. Det blir allt för sällan känner jag. Men det är mycket nu. Jag påverkas sjukt mycket av mörkret. Vet inte om jag orkar med en vinter till här uppe. Det är så otroligt djävla mörkt ute just nu, så energitillskottet blir minimalt. Dessutom brottas jag med motivationsproblem i skolan. Resultatmässigt går det bra, men det känns som att jag trampar lite vatten. Jag vill inget hellre än arbeta.

Flytta ska vi göra snart också, jag och Fredrik. Sista november flyttar vi ut ur lägenheten och flyttar till Liljansberget. Både han och jag har skaffat var sin etta där, även om jag ska bo inneboende hos honom i två månader innan jag får tillträde till min. Det blir nog bra ändå, hoppas jag. Även om det schweinigt dyrt på Liljans.
Håll till godo.
Imorgon kommer travtipset! :)
/M

Lex Luthor

Sitter och småfryser samtidigt som jag käkar frukost framför tv:n hemma i lägenheten. Slökollar lite på Smallville på 6:an när jag inser att det är...

Henrik Rydström som spelar Lex Luthor i serien!



Sug på den ett tag nu
/M