Onyanserad kritik är farligt

Claes Runheim gick ju ut i förrgår och skrev att "alla kvinnor inom sportjournalistiken får beröm trots att dom inte förtjänar det". Det var kanske lite överdrivet. Så känner han nog idag.
Men det har ju blivit lite så i Sverige. För att göra din röst hört i mediabruset så måste man överdriva, använda hyperboler, STORA SVARTA RUBRIKER för att synas och höras över huvudtaget.

Nu menade nog inte Claes riktigt så. Kanske menade han bara att det finns vissa kvinnor som får jobb tack vare kvotering istället för kunskap, eller så menade han bara att vissa får beröm trots dåliga insatser.. på grund av någon sorts jämnställdhetstanke. Det spelare inte så stor roll vad han menade.

För när man ger sig in i den onyanserade kritiken, börjar dra alla över en kam, är man på djupt vatten.
Nu har han naturligtvis delvis rätt i sin kritik, annars skulle det inte bli rabalder. Men vore det inte bättre om alla bara skrev det dom tyckte, utan överdrifter, så skulle kanske kritiken kunna bemötas på något sätt?

En sak håller jag personligen med Claes Runheim om. Åsa Edblom är en bedrövlig hockeykommentator. Trots att Aftonbladet och Expressen lite nedlåtande skrev: "Succé! Tjejer kan också kommentera hockey".
Ja det är väl klart att både tjejer och killar kan kommentera hockey. Jag tror det finns hundratal tjejer som kan kommentera hockey men aldrig fått chansen. Men det gör inte Åsa Edblom till en bra kommentator.


Och för sjutton minuter sedan fick Per-Arne Alexandersson sparken från jobbet som huvudtränare för Leksands IF Ishockey. Det var kanske inte oväntat alls. Men "Pirro" är en rakryggad herre som ändå betedde sig väldigt bra trots lite hjälp och stöd från föreningen.


Borde det inte vara förbjudet för TV4 och alla deras kanaler att fylla tablåerna med repriser av "Skilda Världar", "Ocean Ave" och "Hem till Gården".

Det är riktigt fint väder här hemma nu. Glasklart och soligt. Synd bara att det medför temperaturer på under nollan. Det är aldrig så kallt som det är på höstkvällar. Inte ens i Januari. Snön bidrar liksom till... någon sort inställning att nu jävlar ska det vara kallt. Och det är det ju såklart. Men när löven är kvar på träder, sjön ligger öppen och solen strålar.. så förväntar man sig liksom inte -1 när man går utanför dörren. Inte minst med tanke på att det var brittsommar för någon vecka sedan bara.


Förresten borde TV4 få pris för att dom repriserar "Kalla fötter" och "That 70's Show" som är enormt bra serier. Bättre än de flesta serier SVT har just nu. Men å andra sidan har ju TV4 lite svårare att matcha program som Kobra och andra program med ett djupare innehåll än "Extreme makeover".


Förresten är ju Conan O'Brien sjukt rolig.


Och nu har de rivit våran oljetank. För vi ska installera bergvärme. Det luktar olja överallt nu.


/Michael Madsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback