Jiri Bicek? Bäst sedan Ryder

Det var verkligen fantastiskt starkt av Leksand att bortabesegra Frölunda i Scandinavium igår.
Det spelar ingen roll att "Frölunda inte behöver poängen lika mycket". Prestationen är ändå mycket stark.
Och vilken matchinledning sedan.. 1-1 efter 42 sekunder.

Vem hade trott på den här raden:
Linköping HC - Leksands IF 2-3 (Mike Watt avgjorde med EN sekund kvar)
Västra Frölunda - Leksands IF 2-3 (Jiri Bicek avgjorde med tre sekunder kvar)

Sex poäng på två borta matcher. Otroligt starkt. Synd bara att Södertälje, Timrå och Brynäs (synnerligen Brynäs) lyckats ta poäng på slutet.

På tal om Bicek. Han är den bäste spelaren Leksand haft sedan Michael Ryder gästspelade under förra säsongen. Bicek kanske inte riktigt har den storleken och tyngden som Ryder hade. Men snabbheten och ett rappt handledsskott har han. Och det räcker långt för #34.

En skola i Sthlm iscensatte en "terrorattack" för sina elever. Det kan finnas poänger med att genomföra övningar som ingen är förberedd på eftersom man då får ganska realistiska reaktioner från deltagarna.
Men det känns väl lite väl magstarkt när:
- Eleverna är tolv år gamla
- Lärarna visar påhittade nyhetssändningar där Sthlm, Göteborg och Malmö utsatts för terrorattentat på i tunnelbanan, spårvagnarna och på bussarna samt att Sveriges kärnkraftverk läcker.

Det kanske var bland det mest idiotiska jag hört på länge. Att man övar det på vuxna människor är en sak. Eller människor som tränas inom försvaret, utbildas till sjukvårdare eller drillas i räddningstjänsten.
Men att träna det på sjätteklassare (flera av eleverna bröt ihop totalt när de insett att deras föräldrar befann sig i tunnelbanan under tiden för "terrorattentatet") är väl inte riktigt genomtänkt. (Att dessutom inte ens informera föräldrar i förväg var ännu mer korkat)

Det kommer kosta några jobbet.

Imorgon är det Leksand - Brynäs i Ejendals Arena. Seger där (samtidigt som Timrå tappar poäng) och jag börjar tro på allvar att Leksand kan undvika kvalserien i år.

Förste målskytt? Jiri Bicek.
Matchens slutresultat? 5-3. Till Leksand.

Jag blir glad när Leksand vinner.

/
Paolo Di Canio

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback